Velkommen til Herning

I Herning er alle muligheder åbne – uanset om du er her for et kort ophold eller planlægger at slå dig ned.

Herning er et godt sted at bo og bo – en by og et område med meget at byde på. Gæstfrihed og service er i fokus her, da vi byder mange besøgende velkommen til messer, konferencer og internationale arrangementer året rundt. Men vi er også kendt for mange andre ting, som et rigt kulturliv og aktivt sportsliv, et dynamisk erhvervsklima og gode job, mange studiemuligheder og gode ting at lave for familier. Du kan bo i byen eller på landet – og vi har fantastisk natur rundt omkring.

Hvis du har spørgsmål, kan du besøge webstedet for Herning by her

Vidste du at?

Herning er en uddannelsesby med mere end 60 uddannelser, og mere end 6000 studerende?

Og at på Aarhus Universitet i Herning og VIA University College har vi internationale uddannelser indenfor design økonomi og ingeniørvidenskab, og har derfor internationale studerende fra mange forskellige lande?

Uddannelserne i Herning er særligt kendt for at have et tæt samarbejde med erhvervslivet gennem studietiden.

Vidste du at?

Hvert år flytter mere end 4000 personer til Herning Kommune fra andre steder i Danmark? Samtidig flytter mellem 700 og 1000 personer til kommunen fra udlandet. Kommunen har en positiv befolkningsudvikling og runder snart 90.000 indbyggere.

Vidste du at?

At vi i Herning har mere end 100 forskellige nationaliteter? Mange kommer til området for at arbejde ved virksomheder indenfor vindteknologi, tekstil- og modebranchen eller landbruget – eller for at arbejde eller studere ved Aarhus Universitets Campus i Herning eller VIA University College.

Vidste du at?

I Herning har vi et særligt fokus på talenter, og vi understøtter unges talenter både indenfor sport, sang og musik. For eksempel har vi netop i 2021 åbnet en helt ny skole, hvor unge talenter kan gå i skole fra 7.-9. klasse, samtidig med at de udvikler deres talent inden for sport, sang eller musik.