[PRESSEMEDDELELSE] Lisa Gerss og Thor Bendix Madsen sejrer Garmin ChallengeHerning

Lisa Gerss fra Tyskland og danske Thor Bendix Madsen sejrede i dag til GARMIN CHALLENGEHERNING i rigtig dansk sommervejr med både regn og solskin. Mændenes race var meget tæt under svømningen, men på cykel- og løbedelen var der ingen tvivl om, at den danske mester tog sejren hjem. I kvindernes race var det tæt og først efter 12 kms løb kom Lisa i front.

Mens race

Den hurtigste svømmer var Jesse Hinrichs: Han svømmede de 1,9 km i tiden 23:09. Wade kom kun 2 sekunder efter, mens Frederik Henes igen var efterfølgende 1 sekund efter. Fjerde og femte pladsen tog de danske atleter Thor Bendix Maden og Benjamin Andersen kun henholdsvis 16 sekunder og 1 min og 16 sekunder efter første pladsen.

Efter 90 km på cykelruten var der byttet rundt på pladserne i feltet, og Thor Bendix Madsen var først over målstregen i tiden 2:23:50 efterfulgt af Boris Stein (+1:17) og Tobias Dahl Thomsen (+2:55). Hele vejen var Thor Bendix Madsen yderst overbevisende, og på løberuten var han i front hele vejen.

”Det var fantastisk at race i Herning. Det er en fed rute, og svømmeruten i Fuglsang Sø var perfekt. Det var virkelig bare godt at være tilbage”, siger Thor Bendix Madsen, som vandt dette års race efter et år præget af mange skader.

Womens race

Det var Caris Dempster, Shiva Leisner, Frederikke Idon-Andersen, Lisa Gers and Marion Tuion der udgjorde Top 5 efter svømning. Caris Dempster var først oppe fra vandet i tiden 26:47, mens nummer 2 fulgte efter 1 minut og 53 sekunder efter. Allerede efter 30 km på cyklen var det hele vendt. To danske atleter var nu i front; Shiva Leisner and Frederikke Idon-Andersen (+4:00), og det forblev de på hele cykelruten. Lisa Gerss var nummer 3 (+4:23) and Julie Aspesletten (+5:15) nummer 4.

På løberuten vendte ranglisten igen. Allerede efter 4,1 km havde Lisa Gerss kæmpet sig op på en anden plads, og hun løb hurtigt. Efter 15,5 km var hun front og det forblev hun, til hun kæmpede sig over målstregen med armene over hovedet.