GARMIN CHALLENGEHERNING udskyder startskuddet til september 2021

Om under 2 måneder skulle et af Danmarks største triatlonstævner have fundet sted i Herning, nemlig GARMIN CHALLENGEHERNING. Alt var stort set klappet og klar, men efter Folketingets manglende udmeldinger omkring sommerens events, ser GARMIN CHALLENGEHERNING sig nødsaget til at flytte eventet til d. 11. september 2021. 

– Vi er selvfølgelig rigtig, rigtig kede af det i GARMIN CHALLENGEHERNING. Vi var rigtig langt i forberedelserne og planlægningen, for der var under to måneder til startskuddet skulle gå, men med myndighedernes manglende udmeldinger, tør vi ganske enkelt ikke – på atleternes vegne – at vente længere, for vi kan risikere at få nye meldinger om fx forsamlingsforbuddet én dag før løbet. Der kan vi så være nødsaget til at aflyse, og det vil ikke være holdbart, hverken for deltagere, samarbejdspartnere eller os som arrangør, siger Lars Jonsson, der er løbsdirektør i GARMIN CHALLENGEHERNING. 

Folketinget vedtog i sidste uge en plan for genåbningen af Danmark. Her skal forsamlingsforbuddet udfases d. 11. juni – altså bare dagen før GARMIN CHALLENGEHERNING. Og det noteres samtidig i planen, at de politiske partier skal mødes forud for hver genåbning for at se nærmere på situationen – altså er der ingen garanti for, at forsamlingsforbuddet fjernes. 

– Vi mangler ganske enkelt klarhed over både forsamlingsforbuddet, men også generelt krav til afvikling af eventet. Og vi vil ikke være bekendt at aflyse i sidste øjeblik – så vil vi hellere allerede nu udsætte datoen. På den måde ved vores atleter med sikkerhed, hvornår vi forhåbentligt kan race gennem Hernings gader igen, ligesom de får muligheden for rent faktisk at træne op til svømmedelen, siger Lars Jonsson. 

Den nye dato for GARMIN CHALLENGEHERNING og dermed et af årets store tri-stævne bliver d. 11. september 2021. 

– Det er lykkedes os at finde en ny dato i samarbejde med både Herning Kommune, lokale ildsjæle og Dansk Triatlon Forbund, hvor stævnet kan afholdes. Det er vi helt vildt glade for, så alle triatleter får muligheden for at komme i ilden igen – det ved vi, at de savner, siger Lars Jonsson.

 

Se de oftest stillede spørgsmål her!

Garmin helikoptermichelle and camilla